Battery Energy Storage

Battery Energy Storage

Over Powerstar

powerstar BESS

Battery Energy Storage (BESS), de achter de meter geplaatste batterij-energieopslagoplossing maakt een grotere controle en flexibiliteit van het elektriciteitsverbruik mogelijk en biedt een geïntegreerd energiebeheer en een micronetoplossing met smart grid-besturing.

Als maatwerkproduct kunnen de toepassingen van energieopslag worden aangepast aan de eisen en prioriteiten van elke klant. Hierdoor kunnen zakelijke gebruikers en elektriciteitsnetbeheerders profiteren van flexibiliteit, lagere energiekosten en een grotere leveringszekerheid.

VOOR ENERGIEOPSLAG

Energieopslag speelt een integrale rol in de toekomstige ontwikkelingen waardoor energie uit het net en die wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen als wind en zon lokaal kan worden opgeslagen en uiteindelijk efficiënter kan worden benut.

Laden elektrische voertuigen

VIRTUE EV is een gecombineerd DC-snellaad- en energieopslagsysteem met geïntegreerde zonne-energie (PV) luifels, waardoor een locatie met een beperkte netcapaciteit voertuigen kan opladen zonder dat de bestaande infrastructuur aangepast hoeft te worden.

samen met on-site energieopwekking

Door het op maat gemaakte ontwerp van elke oplossing, dat gebaseerd is op een grondig begrip van de behoeften van een klant en de bestaande middelen, kan BESS worden vervaardigd als aanvulling op de bestaande energieopwekking op de locatie.

Dit stelt een bedrijf in staat om de energie-efficiëntie te verbeteren en de overige energieopwekking te maximaliseren zonder de zorg dat bestaande investeringen overbodig zullen worden.

UPS FUNCTIE

Het BESS-systeem voor energieopslag biedt een locatie volledige UPS-mogelijkheden voor de vraag naar vermogen op ieder moment, waardoor er geen extra back-up energieopwekking nodig is. Dit is met name van belang voor locaties die een constante energievoorziening nodig hebben voor kritieke apparatuur. Dit systeem beschermt deze apparatuur in het geval van een spanningsdip of uitval, die steeds vaker voorkomen. De mogelijkheden van UPS verminderen ook de kans op energiestoringen.

Battery Energy Storage

Tandem met hernieuwbare energie

Deze energieopslagtoepassing maakt het ook mogelijk om het gebruik van hernieuwbare energie te maximaliseren door bedrijven de mogelijkheid te bieden om de energie op te laden wanneer deze beschikbaar is en deze op te slaan voor ontlading op een tijdstip dat dat voor de klant het voordeligst is (zoals tijdens piek- en dal-tarief).

Dit levert niet alleen kostenbesparingen op, maar draagt ook bij aan de stabilisering van de integratie van hernieuwbare energiebronnen in de stroomvoorziening van het net, doordat de onderbroken periodieke beschikbaarheid die kenmerkend is voor hernieuwbare energiebronnen, wordt overwonnen.

contact

Een greep uit onze projecten

POWERSTAR PRODUCTEN

POWERSTAR BESS

Door een geavanceerd opslag- en managementsysteem kan de gebruiker de meest efficiënte oplossing kiezen voor zijn energiegebruik

Lees verder

POWERSTAR MAX

Een 'elektronisch-dynamisch' systeem voor spanningsoptimalisatie dat zorgt voor een stabiele spanningsvoorziening door de spanning automatisch aan te passen en te optimaliseren tot een constant niveau

Lees verder

POWERSTAR LITE

Het 'vaste' systeem voor spanningsoptimalisatie dat zorgt voor een vaste reductie van het niveau dat is afgestemd op de inkomende voeding en dat wordt ingesteld op basis van een vooraf gedefinieerd afnamebereik

Lees verder